Temelleri amerikalı bir karyoprak olan GEORGE GOODHEART tarafından atılan ve kas testine dayalı bir metoddur.
Vucudumuzun ön yüzünde klavikula(köprücük kemiği) ile göbek arası bölgede yoğun olarak reseptörler vardır. Herhangi bir maddenin vucut için yararlı olup olmadığını veya vucutta toksik bir yüklenme oluşturup oluşturmadığını ilgili bölge üzerine koyarak test edebiliriz. Ayrıca toksik etki oluşturan maddelerin vucuttan nasıl uzaklaştırılabileceğinide test edebiliriz. Yalnız burada test edeceğimiz maddeyi vucut üzerinde uzun süre bekletirsek yanlış sonuç alabiliriz.
Kinezyoloji ile özellikle kronik hastalarda vucudumuzda iyleşmemizi engelleyen bozucu odakların olup olmadığını ve varsa hastalıkla ilişkisinide teste edebiliriz. Vucudumuzda en sık bozucu alanlar; yara izleri,kronik iltihaplar,psişik travmalar, toksin yüklenleri olabilir.
Hastalıkların tedavisinde bitkisel ve kimyasal ilaçların seçimi ve dozajının tesbit edilmesi ve hangi ilaçın daha etkin olduğunuda test edebiliriz. Vucdumuzda enzim sistemlerinin düzenli çalışması için gerekli vitamin ve mineral ihtiyaçlarınıda test edebiliriz.
Vucutta hastalık etkeni olabilecek zararlı maddelerin, bakterilerin ,parazitlerin saptanmasında da kullanılır. Ayrıca yediğimiz besinlerin çevresel kirlenmelere maruz kalıp kalmadığını ve vucut için yararlı olup olmadığınıda test edebiliriz.
Sonuç olarak; vucudumzdaki hastalıkların genelde 5 ana sebebi vardır. Bunlar: enfeksiyonlar,toksinler,eksiklikler,duygusal sebepler ve genetik. Uygulamalı kinezyoloji ilebunların belirlenmesi daha kolay olmaktadır.